Tökéletes soha nem leszek

Van olyan, hogy tökéletes?

 

 

Talán egy jól eltalált szerkezet,

de emberben ritka

 

Senki nem tökéletes, és nem csak testileg, hanem lelkileg is rendet kell tenni magunkban. Az nagyon gáz, amikor nincs meg az egyensúly. Szóval, van min dolgoznom gazdagon.

Az előző tapasztalati bejegyzésem óta eltelt időben sok minden történt. Amikor ilyen sok hapcival ébredek, mint ma reggel akkor az valami pozitív változás előjele. Erre rájöttem az utóbbi időben.

Hideg sincs, megfázva sem vagyok, de még is telefújtam vagy 12 zsepit. A “Cuccra” eddig sem tudok rosszat mondani, pedig megfogadtam még az elején, amikor elkezdtem ezt a blogot, hogy mindent leírok, legyen az fekete vagy fehér.

Nem fecsérelnék el annyi időt rá, ha rosszat tenne velem a cucc. Ez a blog akkor teljesen másról szólna azóta. Az elmúlt 8 hónap igazolja, hogy jó döntés volt.

Senki nem tökéletes, és nem csak testileg, hanem lelkileg is rendet kell tenni magunkban. Az nagyon gáz, amikor nincs meg az egyensúly. Szóval, van min dolgoznom gazdagon.

Nem áll szándékomban olyanná válni, mint a balesetem előtt voltam, mert az ugyan oda vezetne. Ezen viszont dolgozom keményen. A csípőmben elhelyezett összetartó szerkezetet kivéve, most sokkal jobban érzem magam, mint azelőtt.

Tökéletes soha nem leszek, mert akkor erősen unalmas lenne az életem 94 éves koromig, vagy tovább! ( Nevess csak! ) Emlékszem, amikor az alag-utam végén, a bányász béka segge világított zölden.

Azóta seggbe rúgtam, mert elértem hozzá és most, már más fényviszonyok uralkodnak. Hármasával nem tudom szedni a lépcsőket, mert hamar elfáradnék és az egyenlő lenne a feladással.

Kapkodás helyett, a fokról fokra való, átgondolt lépések visznek feljebb. Eddig úgy néz ki, hogy működik a metódus. Nem vagyok folyamatosan pozitív, mert hazudnék ha azt állítanám, de érzem a változást, és ez így van jól.

Amikor elkap egy negatív rezgés, olyankor azon vagyok, hogy átállítsam a “vevőkészülékemet”. Erre nincs egy “Reset” gomb, hanem egy folyamatot indítok be, ami behangol a megfelelő frekvenciára.

Erre van egy nagyon jó mantra Emil Couétól, aki felismerte, hogyan befolyásolja az elmét úgy, hogy az ne “fájjon neki” annyira, és sokkal kisebb ellenállást tanúsítson pl. a – pozitív vagyok, pozitív vagyok féle, semmit nem érő mondóka ellen.

Amikor nem vagyok igazán elememben, az egy állapot. De mivel nem egy állandó dolog, lehet rajta változtatni egy, már ( több ) 100 éve működő mondókával. Ha van egy konkrét célod, és az ahhoz vezető utat kanyargósból egyenesbe állítani szándékozol, mantrázz!

Íme: – “Most átmenetileg felfüggesztem minden olyan félelmemet, amelyek a célom elérésében akadályoznának”. Ezt jobban beveszi az elme, mint a: – Már hiszek, hiszek nevezetű marhaságokat. A teljes eredeti szöveg így van, pl. a pénzzel kapcsolatban: 

Most az anyagi helyzetem, és a pénzhez való eddigi hiedelmeimet vizsgálom.
Bizonyos  időre,  átmenetileg  felfüggesztem  mindazt,  amit  ezen  a  téren  hiszek.
Tudatosan  és  készakarva  azt  a  hiedelmet  fogadom  el,  amelyik  illik  a  vágyamhoz.
Úgy  teszek,  mintha  hipnózis  közben  lennék,  ahol  én  magam   vagyok   a  hipnotizőr  és  az  alany.
Erre  az  időre  eggyé  lesz  a  vágyam  és  a  hiedelmem.
Nem  lesz  konfliktushelyzet,  mivel  tudatosan  és  készakarva  cselekszem  így.
Erre  az  időre  teljesen  megváltoztatom  a  régi  hiedelmeimet.
Még  ha  csendben  és  mozdulatlanul  ülök  is,  az  elmémben  úgy  cselekszem,  mintha  teljesen  az  enyém  volna  a  kívánt  hiedelem.

 

Ezt a sort módosítottam erre: Mivel  tudatosan  és  készakarva  cselekszem,  így könnyebben befogadom ezt az újat.”  Nekem jobban tetszik így, mint az a konfliktushelyzetes szó.

Amikor belekezdek egy írásba, csak jönnek a szavak és leírom őket automatikusan. Ezt a bejegyzést amúgy nem ide szántam, hanem máshová, de hagytam hadd jöjjön ki.

Emil Coué idejében még nem volt mobiltelefon és internet sem, ezért az embereknek több idejük volt az elmélkedésre, a teremtésre. A mai mérnökök is nagyon sok régi-régi kiváló megoldásokhoz nyúlnak vissza, amikor valami nagyon nagy dolgot terveznek.

Pedig olyan technikával dolgoznak, amelyek pár száz vagy ezer évvel korábban nem volt. ( vagy volt? ) A jó megoldást, a már működő megoldást keresik és alkalmazzák sikeresen. Ahogy a kereső fázisomban én is rátaláltam a kapszulára! ( csonka lenne a bejegyzés enélkül 🙂  )

Csak a Coué módszere óta “termett”, sok sok kitűnően működő, az elmét befolyásoló pozitív vagy negatív hatásra alkalmas, módszereket nézzük, mint a Silva féle Agykontroll, Belső utazás, Theta haeling, Acces bars, és még sorolhatnám, mind mind egy ősi alapon nyugszik.

Felhasználhatóak és fel is használják erre is, arra is. Lehet válogatni, kinek melyik jön be. Egy bizonyos idő után erre rájön mindenki, vagy nem. Aki hagyja, hogy mások irányítsák, és másoktól várja a megoldást, az könnyen pórul jár (hat).

Vannak olyan vallások, vallási szekták és egyéb, önző céllal létrehozott emberi tömörülések, amelyek eleinte adnak, de azután kérik a jussukat. Vedd észre ezeket, és lehetőleg a figyelmedet fordítsd másfelé. Arrafelé ami a te szándékaidat támogatják, a másoké helyett. Nem írok listát ezekről, mert rám hatástalanok, mivel a figyelmemet (legtöbbször), arra irányítom amit megterveztem. Jobb ez így, mert megoszthatatlan vagyok (kivéve egy vágóhídon).

Legyen örömteli napod!

 

 

 

 

Üdv minden Földlakónak

Nagy Attila

Kapcsolat >>>

 

Megköszönöm ha megosztod, mert lehet, sőt biztosan igénylik mások is, de nem tudnak róla!

Ne felejtsd el, hogy a tested az egyetlen hely, ahol lakhatsz. Nem mindegy, hogy kunyhó, vagy palota!

 

Találatok: 24

Facebook hozzászólás

Author: fenyleny