Korlátok, korlátok, korlátok

Hasznosak a felismerések?

 

Vagy megvilágosodás?

 

Korlátok, mindenütt csak korlátokkal találkozunk az életünkben? Ki emeli azokat az építményeket? Jó szándékkal, vagy korlátozó szándékkal “teszik”. Aki vitatkozni akar velem, az most lapozzon! Az őrangyal szó, az igaz! Vannak őrangyalaink.

Attila, te nem!

Ezt mondta nekem valaki, valamikor az előző életemben. A pubertás kor kései szakaszában jártam akkoriban, amikor valaki azt mondta nekem: Attila, te nem! Ezzel a három szóval eldöntötte, hogy bármit csinálhatok, de azt nem, amit éppen szándékoztam.

Ő is érintett volt a dologban erősen, így lemaradtam valamiről. Akkor fontosnak tartottam és fájt, miért pont én maradok ki. Kicsinek éreztem magam, mint egy egér, de inkább, pondrónak. Akkor még nem tudtam, miről maradtam le, mivel kimaradtam.

Csak sejtettem, de az kevesebb egy fingnál, de több mindennél, mert a gondolatok magok, és ez a mag, ott maradt bennem. Kicsírázott, szárba szökött, és lehetett hűsölni alatta egy darabig. Amikor afelé fordultam, olyan sötétben találtam magam, mint az elsüllyedt Titanic.

De nem csak egy ilyen magom szökkent szárba, hanem egy egész kertre való. Amikor “zavart” a fény, mentem hűsölni. Azt hittem, az egy jó hely. Akkor! Mindig azt hiszi az ember, hogy éppen jó helyen van. Valahol ez igaz, de valahol nem.

Amikor azt mondják az okosok, hogy “éppen ott vagy, ahol lenned kell”! Ezzel nem tudok azonosulni annyira. Vannak, akik sokkal okosabbak, és csak annyit mondanak Pod-Poc, és kész.

Én marha, meg ott állok a nagy gazos kertemben, ami néhol már erdő, és hiába mondogatok bármit! Oda kasza, kapa, fűrész, robbanómotoros csővágó, stb. szerszámok kellenek. Vagy egy baleset, ami észhez térít.

A kutya is rá tud feküdni a küszöbön kiálló szögre, de a kutya teste puha ahhoz, hogy visszamenjen a szög, a helyére! Oda kalapács kell. De, amíg nem kel fel, a gazdi, nem tudja visszakalapácsolni azt a kurva szöget!

Nyomja, nyomja, de olyan lusta mint a kutya, és nem változtat, hiába pofáznak neki! A kutya helyváltoztatásának az egyik leghatékonyabb módszere, ha belerúgnak! Nem ez a legjobb, de, hogy eloldalog onnan, duzzogva, és örökre megjegyzi a seggberúgást, az kézenfekvő.

Na, ez már egy felismerés. Még távol van a megvilágosodástól, de valami. Egy “IGE”, ami cselekvésre, változtatásra ösztönöz. Ahányan vagyunk ezen a bolygón, annyiféle szándékkal érkeztünk ide. 8 milliárd arc.

Ez biztos nem véletlenül van így. Lehet utánozni valakit, aki valamiben jobb, mit te, de akkor te ki vagy? Nem lehetsz ő. Olyan vagy akkor, mint egy csimpánz, ballagási öltönyben, nyakkendőben, akit mutogatnak és jókat röhögnek rajta.

Muszáj majmolni? Arra ott vannak a majmok. Lehet, és jó dolog is egymástól tanulni, de azt a saját szűrőnkön érdemes átszűrni. Mert aki a más tollaival ékeskedik, az majd mérgeskedik. Amikor rájön. Ha nem magától, akkor segítséggel, de megtörténik.

Ha a levegőbe beszélnék, akkor más marhaságokat írnék, de a tapasztalat, az nagy úr. Elvárásoknak kell megfelelnünk? Kiknek az elvárásainak? Miért jó az nekem is, ami csak annak jó, aki azt, az elvárás nevű címkét rám ragasztja?

Persze, tudom, hogy a rendet valahogy fent kell tartani. Máskülönben, élet már nem lenne ezen a bolygón. Vajon, hogy lehet azon változtatni, hogy mindenki megmaradjon annak aki? ( nem Annunaki ) Úgy, hogy az mindenkinek a javát is szolgálja egyben?

Most ha azt mondom, hogy mindenki tegye rendbe a portáját, a kertjét, és irtsa ki a gazt, az mindenkinek tetszeni fog? Elég kimondani, hogy Pod-Poc? Van olyan, hogy csoda? Magától, csak úgy?

Szerintem a csoda az egy olyan dolog, amit te még nem csináltál meg, de valaki már igen. Az neked csoda, de annak akivel történt, annak pedig nem csoda, hanem eredmény. Tuti, hogy nem csak mantrázott!

Tégy te is egy csodát, ami másoknak még csoda, hogy ők is csináljanak olyan csodát, ami tetszik nekik, de senki nem irigyli el. Az irigység ideje lejárt. Mondani, meg irkálni lehet sok mindent. Cselekedni helyetted nem fog senki.

Azt mondják az okosok, hogy FÉNY derül mindenre hamarosan. Döntsd el magad, mi a jobb neked, melyik oldal tetszik ott, ahol nincsenek is oldalak. Sőt, korlátok sem!

Saját felelősségem tudatában kijelentem, hogy ezt a blogot magamnak írtam! Ha valaki elolvassa és következtetéseket von le, az az ő baja!

De ettől függetlenül, kívánom, hogy legyen egyre több, örömteli napod!

 

 

 

Üdv minden Földlakónak

Nagy Attila

Kapcsolat >>>

 

Megköszönöm ha megosztod, mert lehet, sőt biztosan igénylik mások is, de nem tudnak róla!

Ne felejtsd el, hogy a tested az egyetlen hely, ahol lakhatsz. Nem mindegy, hogy kunyhó, vagy palota!

Találatok: 47

Facebook hozzászólás

Author: fenyleny