Horror a sürgősségi osztályon

Magyarország ma

Az én szememmel, véleményemmel.

 

Egy orvos, és egy természetgyógyász tanácsait követve, elmentem és bejelentkeztem egy magyar nagyváros kórházába a sürgősségi osztályra. A terv az volt, hogy lecsapoltassam a hasüregemben felhalmozódott vizet.

A doki szerint így megy a leggyorsabban, kikerülve egy csomó mellékvágányt. Gondoltam ha ő mondja, csapassuk! Gondoltam kell majd várni gazdagon, ezért ráhangolódtam. Bejelentkeztem, vérvétel, vérnyomás, stb. Este fél 10 volt, mire leültem a nagy várakozásra.

Követtem a történéseket szemmel. Az ott lévő emberek, beleértve a kórházi alkalmazottakat, mentősöket, szóval mindenkit, csak ránézésre több, mint 90% – n elhízottak. Nem kicsit.

Az én testtömeg indexem I. fokú jelenleg, mert nem vagyok kivétel. Az akkori ott lévők szintje is hasonló volt, de voltak sokan II. és III.-as kategóriában is.

Akik éppen valamilyen erősebb tünetekkel voltak bent, tolószéket vagy ágyat kaptak, de ahogy elnéztem a kísérő családtagokat, ők is nyugodtan lehettek volna abban a helyzetben. Csak helyet kellett volna cserélniük.

A sürgősségin nem érkezési sorrendben hívnak be a dokihoz.

Pár méterre tőlem volt egy asszony tolószékben súlyosan elhízva, aki majdnem a halálán volt, de fél 8-tól éjjel egyig várt. Volt 4 kísérője, akik hol hányni, hol ki a levegőre tolták.

Mi ez ha nem horror? A hasán volt egy daganat, ami úgy nézett ki, mint egy kicsi, fél literes főzőedény fedele, ráhúzva egy pólót. És, az mozgott!!!!

Behoztak egy drogost, prioritás. Egy részeget, prioritás! Ha elájult valaki, ránéztek. Ha infúziót kapott valaki, a tartályt odaadták a kezébe, mert csak egy akasztó állvány volt az egész teremben.

Már nagyon kiürült a terem, mire rám került a sor. Elmondtam neki mit szeretnék. Elmondtam neki, hogyan csinálták németben velem. Közben csináltak rajtam egy villám EKG-t.

A doki pedig, aki egy fiatalember volt, szórta rám a kifogásait. Hogy miért nem tudja lecsapolni az ödémámat. Úgy saccra volt bennem olyan 40 liter.

Azt mondta, hogy nincs bennem annyi víz, hogy vakon megszúrjon!

Erre én nem is kértem, mert németben is hasi ultrahanggal csinálták. Bejelölték a tű helyét, beszúrták és jött is ki a cucc. Ott volt a hasi ultrahangos vizsgáló 4 ajtóval arrébb.

De nem oda küldött, hanem egy mellkasröntgenre. Azért, hogy még egy újabb kifogása lehessen a lecsapolás ellen.

Lett is, mert szedem a “Cuccot” és amúgy kutya bajom, és a tüdőmön nem mutatott a felvétel vizenyőt, ezért elengedett haza. Szerintem még soha nem csinált ilyet az ifjú doki és be volt ijedve.

A német orvos sem különb semmivel, csak az megcsinálta, ez pedig nem. Ha a németnek azt mondják ott van az a talicska disznószar, told át a másik oldalra, ne bűzölögjön itt, az megteszi, a magyar doki az kifogásokat gyárt, és inkább szagolja.

Pedig az is csak egy meló. Itt most, csak egy dokiról van szó. Nem általánosítok, nem ez a szándékom. Ezt tapasztaltam. Szóval, adtam a szarnak egy nagy pofont. Nem jött be a terv.

Utaztam 130 km-t, önköltségen, de jobban nem lettem.

Ha nem szedném a “Cuccot”, már elvitt volna a mentő és operálnának valahol, az tuti! Pedig csak le kellene engedni azt a plusz vizet.

Na, de a magyar egészségügy, nem a három kívánság, ahol te mondod meg, mit szeretnél. Az új terv, már jobban működik! Alkalmazkodni muszáj…

 

 

Üdv minden Földlakónak

Nagy Attila

 

Kapcsolat >>>

Találatok: 10

Facebook hozzászólás

Author: fenyleny