Extrém túrós csusza recept

Csak ínyenceknek ajánlott

Az ember nem tökéletes

 

Elmesélem az extrém túrós tésztás esetemet. A recept címe lehetne: Túrós csusza kenyérrel. Ha egy étlapon látnád ezt, dobnál egy hátast. Néhány napja történt, és nagyon tanulságos volt számomra. 

Túrós tésztát mindenki tud készíteni. Egyszerű, de fincsi kaja. Számtalanszor készítettem már, de most zavar keletkezett az “ERŐBEN”. Kevesen vannak szerintem akik nem ismerik a receptet, de én leírom most az enyémet.

Hozzávalók:

  • Felkockázott füstölt szalonna
  • 400g tésztametélt
  • Túró
  • Igény szerint tejföl
  • Kapkodás, figyelmetlenség, dekoncentráltság
  • Petrezselyem zöldje ( friss )

Odatettem főni a tésztát, és a szalonnát sülni. Közben elkezdtem mosogatni, mert addig volt időm amíg sül-fő az alapanyag. Közben meg-meg kavargattam őket. Semmi baj nem történt addig, amíg a telefonom megcsörrent.

A vizes kezem mire megtöröltem, letették. Közben megfőtt a tészta, amit a szűrőbe öntöttem. A szalonna is megsült és elzártam alatta a gázt. Leöblítettem a tésztát, közben csörgött a teló. Mire felvettem, letették.

Eszembe jutott, benézek a hűtőbe van-e túróm? Tudtam, hogy van de biztosra mentem. A fejemben az volt, hogy a szalonna kész, de az már nem, hogy a zsírt nem szedtem le róla.

Fogtam a tésztát és ráöntöttem a szalonnára, ami egy jó nagy edényben volt, hogy minden összetevő elférjen. Azonnal megbántam! De mivel nagyon éhes voltam, összekevertem a túróval is.

Ráollóztam egy csokor petrezselymet is és elkezdtem falni. 2-3 falat után rájöttem, hogy kenyér nélkül nem megy! Viszont nagyon finom volt, és jól bezabáltam bánatomban. Aznap nem is egyszer.

Utána 3 napig nem kerestem fel a király kettes számú trónusát. Bedugultam. Tegnapelőtt este főztem egy varázsteát, ami Kutyabengekéreg és Szennalevél keverékéből állt.

Nem 20 percig hagytam állni, hanem egy óráig. Jó sötét színe lett. Az íze sose volt jó, ahogy most sem, de nehéz idők jártak és  nem érdekelt. Mind a fél litert megittam este, lefekvés előtt.

Másnap reggel, ahogy megittam az első pohár vizemet, csak azon voltam, hogy minél hamarabb a WC-be érjek. Ezt még megismételtem 2x, és nagyon felszabadultnak éreztem magam. Azóta is.

Szóval, így jártam! Számomra van benne sok tanítás :)!

Legyen örömteli napod!

 

 

 

Üdv minden Földlakónak

Nagy Attila

Kapcsolat >>>

 

Megköszönöm ha megosztod, mert lehet, sőt biztosan igénylik mások is, de nem tudnak róla!

Ne felejtsd el, hogy a tested az egyetlen hely, ahol lakhatsz. Nem mindegy, hogy kunyhó, vagy palota!

Találatok: 20

Facebook hozzászólás

Author: fenyleny