Csavargó kutya a “fejben” vagy hol?

A kutyák szeretnek csavarogni?

csavargó kutya

A csavargó kutya nem szeret?

 

csavargó kutya 2A csavargó kutya, vajon miért szeret csavarogni? Létfenntartás? Hontalanság érzése, hátha befogadja valaki? Szerintem mindkettő. Csavargó kutya lett, mert valahonnan kitaszították? Lapátra tették?

A gazdával rendelkező kutyák, azok kifejezetten szeretnek elcsavarogni egy kicsit, mivel vágynak egy kis szabadságra, egy kis őrültségre. Láttam már olyant, akit sajnáltak is, meg útban is volt, ezért elvitték jó 30 km-re, és szabadon engedték.

csavargó kutya nyomBele, a való világba! Pontosan nem tudom, de vagy 3-4 hét múlva megjelent “otthon”. Gyönyörű, csillogó fekete, göndör bundában és a szemében rajongó szeretettel. Szóval, sírt mindenki még az is aki bevállalta, hogy elviszi.

Pont disznóvágás volt, és az egész család egybegyűlt. A kutya váratlanul toppant be, és egyáltalán nem volt félszeg. Nehezen tudott a sok okos ember megszólalni, még azok is, akik az ítéletet hozták meg felette. A kutyát nem érdekelte a múlt. Örült a jelennek! Boldog volt mert hazatalált, és persze mindenkit felismert.

csavargó puliMinden embernek van egy ilyen saját kutyája, de az nem úgy viselkedik mint az igazi kutya. Kifejezetten makacs, magának való. Nem a mostban él, hanem, hol a múltban, hol a jövőben.

Amiket magára akasztgatott az évek során, attól nagyon nehezen szabadítható meg, pedig tele van a bundája mindenféle, görcsökkel, csomókkal és kosszal. De “Ő” ragaszkodik ezekhez a marhaságokhoz.

Vicsorogva utasít el minden újat, amit nem ismer. Fogadj be egy csavargó kutyát. Hűségesebb társad nem lesz az életben! De az, aki ott lakik a fejedben, akit nem tudsz kezelni sokszor, az nem változik meg soha, ha te sem akarod.

Pedig tanítható, lefoglalható a megfelelő “eszközökkel”. Annak ellenére, hogy ő nem anyagi természetű, mégis az anyagi dolgokkal foglalkozik. Súg neked, befolyásol és nem enged a 21-ből addig, amíg hagyod, hogy uralkodjon feletted.

Ő félelemből teszi, ami átragad rád is és nem veszed észre, hogy ki irányít, kit! Azt hiszed azok a te saját gondolataid, és teljesen nyugodt vagy, hogy okos döntéseket hoztál. Mindaddig, amíg az ellenkezőjéről megbizonyosodsz.

Vannak még gazdagon, bizonyos úgynevezett külső tényezők is, amik nagymértékben képesek irányítani. Szóval ez a te csavargó kutyád, csakis addig mer elcsavarogni, amit képes elhinni. Azzal tud azonosulni, de ami azon túl van, az már nincs is.

Az lehetetlen, hazugság, lutri és egyáltalában úgy ahogy van, nem illik bele a kialakult valóságába. Ha két hangszer, nincs összehangolva, abból nem lesz zene, csak macska nyávogás. Hiába, játszanak jól rajtuk.

Az emberek nagy részének a kutyája (elméje) a vezetője, irányítója. Erre önállóan jöttem rá, jó pár évtized után, a saját káromon. Aki velem akar vitatkozni, rossz helyen jár. A megmondó ember helyett az elmondó ember vagyok.

A megmondó embereknek a kutyája, vicsorog. A saját igazukat akarják másokra erőltetni. Aki nincs velem, az ellenem! Ismerős? Biztos vagyok benne, hogy az. Amikor elmondom a történetemet, az vagy érdekel téged, vagy nem, de én elmondom, mert sokaknak még kíváncsi a kutyája, és szeretne valami új játékot megtanulni, ebben a nagy pocsolyában.

Magamon kívül, még nekik is írom ezt a blogot. Miért is ne próbálják ki, az egyik, hanem a legjobb cuccot, amivel találkoztam.

Azért írom le, hogy el lehet kerülni azokat a bonyodalmakat, baleseteket, betegségeket, amiken annyian átesnek és szenvednek tőle.

Megoldás, az van mindig annak, aki el meri hinni azt, hogy létezik olyan. Én nem hiszem, hanem 100%-ban bizonyos vagyok benne!

Ha megmondanám ki mit csináljon, vagy hogy éljen, akkor megmondó lennék, aminek semmi értelme nincs. Aki úgy érzi, hogy esetleg tudnék neki segíteni, annak is elmondom, hogyan működik ez. Ennyi.

De ettől függetlenül, kívánom, hogy legyen egyre több, örömteli napod!

 

Üdv minden Földlakónak

Nagy Attila

Kapcsolat >>>

 

 

Megköszönöm ha megosztod, mert lehet, sőt biztosan igénylik mások is, de nem tudnak róla!

Ne felejtsd el, hogy a tested az egyetlen hely, ahol lakhatsz. Nem mindegy, hogy kunyhó, vagy palota!

 

Találatok: 59

Facebook hozzászólás

Author: fenyleny