Bölcsesség helyett, osztás

Az én tapasztalataim (is)

 

 

Jobb elosztani, mint beosztani

 

Egy nap 24 órából áll. Hárommal osztva 8. Könnyű matek. Van tested, van lelked, van szellemed. Mindháromnak adva van, a 8 óra. Lehet hattal is osztani, de akkor is 8 óra legyen a testé, 8 a lelkedért, és 8 a szellemedért. Négy óránként is lehet váltogatni, de a sorrend, maradjon meg.

Amikor a Nap, a hátad mögött süt, és te le akarod előzni az árnyékodat, gyorsabbnak kell lenned a fénynél. Minden egyes ilyen futással eltöltött óra, az összeadás végén, levonódik az életed hosszából. Az összeadás előtt, már tudni fogod. Ha, bírsz még akkor csapkodni, és káromkodni, fogsz is. Vagy nem.

Ha mindenki megértené ezt a szentháromságot, és betartaná, akkor simán 120 évig élhetne. Ebből 40 évet aludna, 40-et mozogna, és 40-et olyasmivel töltene el, amit szeret csinálni. Szép álom, igaz? Az, de igaz!

Ha te, csak napi 6 órát alszol egy évben átlagosan + add hozzá azt az időt, amit olyasmivel töltesz el, amit szívedből utálsz, legyen az munka, kényszeres napi ingázás. Legyen napi 10+2 óra. Ez csak egy átlag. A valóság durvább.

Így elélhetsz 60 évig+add hozzá a boldog gyerekkorodat, és az örömteli időszakokat, amelyeket átéltél. Ha elélsz 70-80 évig, az már mázli. Ha 60-ig sem, az gáz, vagyis, akkor már mind 1.

Muszáj ennek így lennie? Hát, nem! Van választási lehetősége mindenkinek. Amíg azokra szavazol, akik a gyeplődet tartják, és nem magadra, ne várd a Messiást. Érdekes, hogy egy rögzött ateista is, ha lezuhan, rögtön azt mondja; – Segíts Istenem! Mi az a nagy változás hirtelen?

Mire vársz még? Én is vártam, és lezuhantam, és időbe telt mire, elkezdtem hinni. Magamban. Nem másban, és az orrom előtt termett, a kapszula. A KAPSZULA! Észrevettem, hogy fennakadt a szűrőmön. Azóta, naponta jövök rá olyan dolgokra, amiket azelőtt nem vettem észre, mert a szemellenzőm nem engedte.

Észrevettem azt is, hogy azóta, én is segítek másoknak. Nem én várom el a mások segítségét. Persze attól függetlenül, nagyos sokat kapok is. Nem elvárásból segítek, hanem, csak úgy jön. Olyanoknak is, akiknek látszólag semmi baja sincs, de befogadtak a bizalmukba, és sokkal bátrabbak, mint én, egyorrú falusi, voltam.

Ezzel egyidejűleg, mégis marad időm magamra. Olyat csinálok, amit szeretek, és a 24:3=8, vagy 24:6=4 osztásokat, betarthatom. Te mennyivel osztod el a 24-et? Tapasztalat?

Ettől függetlenül, legyen örömteli napod!

 

 

 

Üdv minden Földlakónak

Nagy Attila

Kapcsolat >>>

 

Megköszönöm ha megosztod, mert lehet, sőt biztosan igénylik mások is, de nem tudnak róla!

Ne felejtsd el, hogy a tested az egyetlen hely, ahol lakhatsz. Nem mindegy, hogy kunyhó, vagy palota!

Találatok: 31

Facebook hozzászólás

Author: fenyleny