Az árnyékból, újra a Nap-on!

Bányászati tevékenységem örömei!

 

 

Mindig van új a Nap alatt!

 

A Nap. Mielőtt elkezdtem bányászkodni, ismerkedni kezdtem a fémekkel. Először egy bronz került a kezembe, de arról tudtam, hogy egy ötvözet. Az mesterségesen előállított fém, de induláshoz kellett a tapintása, és annak érzése is!

Fontos fordulópont volt ez akkoriban. Ebből kifolyólag, az ezüstöt is könnyebben találtam meg. Azután rábukkantam egy arany tellér-re. Annak nagyon tudtam örülni, ahogy egy aranyásó. Itt azért nem adtam fel, nem ragadtam le az aranynál, mert nem minden arany ami fénylik!

Aki keres, az talál!

Találtam is egy platinát! Fénylett is rendesen, majdnem elvakított! Azután kimentem a friss levegőre, nehogy kikezdje a tüdőmet a sok bánya pora.

Ahogy sétálgatok ott, ahol éppen voltam, a lábam elé került egy kagyló. Még nem volt kiszáradva, ezért gyorsan vízbe tettem, hogy túlélje a megrázkódtatást. Nem feszegettem, nem bántottam. Hagytam meggyógyulni. Pedig nagyon kíváncsi voltam mit rejteget.

De uralmat gyakoroltam a kíváncsiságom felett. Láss csodát, a mai napon magától kinyílt, és ott fénylett benne a munkája gyümölcse, egy GYÖNGY! Megérte dédelgetni!

Most visszatérek megint a bányászathoz, de külszíni fejtéssel kezdem, mert amit keresek az ott lelhető fel leginkább. Addig is élezem a csákányomat. Lehet nem kell érte elmennem Kolumbiába, bár van egy sziget a közelében, ami rajta van a bakancslistámon. Majd beszámolok róla, akkor.

Most, annak örülök amim van! És, ez így van jól!

Köszönöm mindenkinek, akik segítették a munkálataimat! Hálás vagyok érte nektek!

Legyen örömteli napod, és érezd jól magad te is!

 

Üdv minden Földlakónak

Nagy Attila

Kapcsolat >>>

 

 

 

 

Megköszönöm ha megosztod, mert lehet, sőt biztosan igénylik mások is, de nem tudnak róla!

Ne felejtsd el, hogy a tested az egyetlen hely, ahol lakhatsz. Nem mindegy, hogy kunyhó, vagy palota!

Találatok: 28

Facebook hozzászólás

Author: fenyleny