Amikor elnevezünk dolgokat

Elnevezzük és kész?

 

 

 

Csak felnőtteknek!

 

2019.12.26.

Teljesen mindegy milyen nap van ma. Annyiban különbözik a tegnapitól, hogy kisütött a Nap is. Megyünk most ki a sötét korszakból. Tényleg? A naptár szerint biztos, mert elnevezünk dolgokat. Más földi népeknél, fajoknál, megint csak, másképp mennek a dolgok.

A Zsidóknál, az Oroszoknál, a Kínaiaknál stb., a miénktől teljesen eltérő időszámítás van használatban. Ott ők, másképpen gondolják, mint mi, itt. Érdekes. Van ahol nincs is karácsony, de van valamikor, valami más évforduló.

Nálunk most ez a kötelező, vagyis nem, de mégis az. Amit a Bibliából kihagytak, azt, azóta is dugdossák, mert ha kiderülne az igazság, akkor mi lenne? Lehet, semmi, mert semmit nem hiszünk már el.

Ha megjelenne Jézus előtted, arra azt mondanád, csak egy hologram. Ha adna neked egy pofont, hogy hiszel-e ember? Azt pedig a káprázat nevű szó alá gyűrnéd. Mert te itt errefelé, „Isten rabja” vagy. Olyan régen mondják, hogy el is hiszed, és ha titokban is, de félsz. Kitől, magadtól?

Máshol meg azt írják: – „Ti is istenek vagytok”! Meg Jézus is azt mondta, hogy minden ember Isten fia! Pontosan ezért fordulhatunk egyenesen, mindenféle „közvetítő” nélkül is Mennyei Atyánkhoz. Próbáld csak ki!

Ehhez elég az őszinteség. Semmi más, és kinyílik a kapu. A kapun túl pedig nagy fény van. Nincs más dolgod: – „Bocsássatok a sötétekre némi fényt, s kivilágosodnak ők is..”. Így, a sokféle „Purgatóriumnak”, harangoztak.

Ez persze munkával, kitartással és gyakorlással érhető el. Mobilsimogatással, tévézéssel, zombi maradsz. Előfordulhat, Úgy üt el a vonat, vagy a busz, hogy észre sem veszed. Csak a baj lesz veled, mire spaklival meg kiskanállal összeszednek, szorgos kezek, akiknek a torkán megjelenik Vuk, az egész családjával.

Ki az, akire hallgatsz? Merre tartasz? Neked mindegy ki és honnan jön? Kapsz egy nyakast, aki balról jön, vagy jobbról, vagy akárhonnan. Téged nem érdekel, csak nálad lehessen a drágaszágod?

Az megmutatja neked a jövődet? Már nem kell használnod a fejedet, hogy elképzelj valamit, mert az a fos, mindent megmutat a kezedben. Már vele is alszol, mert azt hiszed, olyan fontos vagy, hogy bármikor kereshetnek.

Iszod a töménytelen tudatmódosító löttyöt, mint energia italt, és azt hiszed, hogy akkor menő manó vagy. És a kukáról meg azt hiszed, valamilyen emlékmű.

Persze nem mindenki ilyen, mert vannak, akik tartják a frontot helyetted!

Eltartanak, amíg élnek, veszik a rengeteg „ajándékot”, amik majd a kukában végzik, és a bálnák pedig partra vetik inkább magukat, minthogy tovább éljenek, egy élhetetlen óceánban. A „nádi hegedűt”, meg a kócbabát, még el lehetett égetni.

Tudom, hogy karácsony van és nem illene ilyeneket írni, mondani, de csak nézz körül, mennyi csomagolóanyag, műanyag, szemét keletkezett a nagy ajándékozásokból.

Mennyi erdőt irtottak ki, hogy legyen, egyszer használatos, csili-vili csomagoló papírod. Hány embert küldtek háborúba az olajért, hogy legyen sok műanyag játékod? Ki az, akinek hiszel? Van még hited?

Ha még termékeny vagy, milyen utódokat nemzel? Magadat nem tudod eltartani, nem hogy egy nyomorékot! Persze vannak, akik még tartják helyetted a frontot. Kurvára fognak hiányozni, majd meglátod. Ha meg.

Van még valamilyen célod? Dolgozz először magadon. Legyenek saját gondolataid. Dobd ki az indigót a fejedből. Ki az, akire hallgatsz?

Ez az írás, kizárólag azok számára készült, akik valószínű nem fogják elolvasni. Nem okoskodtam, csak vannak tények, és kész!

Gyönyörű karácsonyt Mindenkinek! Lehetőleg, de csak fokozatosan, egész évben! Jövőre is! Nem te vagy a hibás, hanem a körülmények. Azokat pedig meg lehet változtatni, ha magaddal kezded. A “látszólagos külső segítség”, nem biztos, hogy a javadat szolgálja. Légy résen!

 

Üdvözlettel:

Nagy Attila, az egyik Földlakó…

 

Találatok: 35

Facebook hozzászólás

Author: fenyleny